Boktips

 

Tänkte att såhär på nyårsdagen när alla är trötta och griniga (obs! Inte jaag ;), skulle jag lägga ut ett litet boktips här på bloggen. Jag har ju börjat läsa så otroligt mycket böcker, via storytel. Det enda som kan få mig riktigt avslappnad nu för tiden. Och det bästa är -Man kan ta med sig det nästan överallt! Trippen till och från Ugglebo har aldrig varit så trevlig som när jag hade Storytel med mig i bilen.

Jag har ju alltid älskat böcker, redan som liten lärde jag mig läsa fort -och mycket! Jag plöjde igenom 10-tals Kitty böcker i månaden och när jag fick första Harry Potter boken i julklapp drog jag den på ca 30 timmar. Så alltså – alltid älskat böcker!
När man börjar universitetet kan man tänka att man har massor med tid för att läsa, så har jag tänkt och hoppats i flera år nu, varpå jag samlat på mig en väldans massa böcker under mina fem studieår. De flesta ligger dock orörda i en hög i garderoben i väntan på att få se dagens ljus och berätta deras unika historier för mig. När man pluggar får man nästan ofrånkomligen dåligt samvete av att läsa skönlitterära böcker – det finns ju alltid något annat, nyttigare, att läsa!

Men så kom Storytel till mig, och gjorde det helt plötsligt möjligt för mig att få ”läsa” på promenaden med hunden, på hästryggen, när jag mockar i stallet, när jag lagar mat, när jag kör bil, när jag tvättar eller när mina ögon är så trötta att jag inte orkar hålla dem uppe men min hjärna fortfarande behöver sin dagliga dos av stimulans. Helt fantastiskt. Man kan BLUNDA OCH LÄSA SAMTIDIGT! ;)

Så, här kommer ett boktips som jag har lyssnat på ett tag (varning för lång bok), som jag verkligen uppskattade! Så gjorde även min mor (som vanligtvis läser deckare) och min bror (som läser deckare och självbiografier mestadels). Och så jag, som gillar historiska romaner (precis som denna!). Så den kan passa flera kategorier människor, helt säkert!

Boken:

katedralen-vid-havetEtt 1300-tals drama om.. pretty much hur man levde i Spanien at the time. Vill inte säga för mycket, eftersom jag själv gärna inte vet alltför mycket om en bok jag börjar läsa. Är ni mer intresserade kan ni hitta boken här.

Har fler boktips på lager så det kanske kommer upp något mer inlägg om böcker i bloggen :)

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.