Fullt-upp-söndag

Dagen idag har gått i ett!

Började med lite jobb hos grisarna, tji fick jag för att jag igår sa att det var skönt att jobba nu när ett stall var tomt – idag låg det en död gris och väntade på mig när jag kom på morgonen. Det är inte alls något roligt när det händer, men faktum är att det händer ibland. I de allra flesta fall handlar det om att hjärtat har lagt av på något sätt, så man hoppas ju att det iaf har gått snabbt för dem.
Det brukar ofta vara de lite mindre grisarna som drabbas, men inte idag inte! Nej då, idag var det en 90 kg gris som hade dött. Lätt att flytta? Skulle inte tro det! Jag slet och kämpade i en halvtimma för att försöka få upp den kompakta kroppen på kärran. Inte så lätt som man skulle kunna tro alltså! När jag väl fått iväg grisen var jag svettig och såklart försenad till uteritten som jag så kaxigt hade sagt att jag skulle hinna med redan kl 9.30.
Men det är sånt man får ta antar jag.

När jag väl var hemma svidade jag om till ridkläder snabbt som blixten och sen drog jag ut i stallet. Och vem stod inte där och väntade med sina stora fina ögon om inte världens bästa Wadiah? Hon får mig alltid på så gott humör!
En sak som är lite roligt med henne är att hon har börjat bredda sig lite, sätta lite muskler. Det märkte jag efter jag hade varit hemma en vecka och kom tillbaka. Hon har blivit så stor!
Uteritt stod iaf på schemat så jag och hyresvärdinnan/grannen/vännen Sissi tog oss en tur i det härligt friska, soliga vädret. Wadiah skötte sig exemplariskt, trots att hon vilade igår och var i högbrunst. Fina häst! Kunde till och med galoppera först runt en åker idag -progress!

2015-01-04 10.36.52 HDR-2

2015-01-04 10.33.25 HDR-2 2015-01-04 10.34.08 2015-01-04 10.34.52 HDR

2 timmar och 11 km senare var vi tillbaka i tryggheten i Långhundra. Härligt!

Efter ridturen fick jag skynda mig in för att hinna dricka en kopp kaffe innan det var dags att åka iväg till nästa jobb – möte på ridskolan. Jag och E skulle lägga upp en plan inför alla pyssellektioner vi har under vårterminen, det är ju ändå lite viktigt att vi kör samma sak med alla barn så att alla kan ungefär lika mycket när det är dags att lämna knattegrupperna.
Måste säga att det faktiskt ska bli kul att ha pyssel med barnen på ridskolan två kvällar i veckan! Innan har jag ju varit mer som en stand-in vid behov liksom, men nu ska jag få egna grupper och ha samma barn varje vecka. Lite roligare när man lär känna dem och kan deras namn.
Mötet tog lite längre tid än vad jag trott, men vad gör det? Fyra timmar senare var jag på väg hem igen för att umgås lite med Zoega, och duscha såklart.

Efter dusch blev det min favoriträtt – Pommes och bea. Finns inget bättre!
Och medan det stod i ugnen kunde jag ju inte riktigt slappna av, var ju helt uppe i varv fortfarande, så då bestämde jag mig för att möblera om lite i köket.
Ni vet den där j*vla bokhyllan jag snackat om nu i flera dagar? Jag kom på att jag har en vit hylla (ej bokhylla men ändå), som jag hade i badrummet innan i lägenheten, men som nu stått på kontoret i ett hörn. Tänkte prova att ställa den i köket + ställa dit två stolar vid klaffbordet för att fylla ut väggen nu när hyllan inte blev så bred. Jag tyckte att det blev ganska bra faktiskt, vad tycker ni?

2015-01-04 19.39.21Nu saknas bara den snygga trasmattan i köket, Leo spydde på den igår så den är just nu i tvätten…

När jag väl satte mig ner i soffan för att ta det lite lugnt insåg jag hur trött jag är. Helt galet trött. Men så har det varit fullt upp idag också. Har kanske inte gjort så många olika saker, men gjort saker hela tiden. Så det blir nog sängen tidigt idag.

 

Imorgon ska jag sätta igång med exjobbet igen efter ledigheten. Ska bli skönt faktiskt. Känns som att jag helt tappat greppet bara för att jag varit ledig, fastän jag hela tiden räknat med att jag skulle vara ledig två veckor. Nej, jag är nog helt enkelt inte riktigt van vid att vara ledig.
På kvällen blir det jobb på ridskolan med mina nya grupper, en grupp med helt färska nybörjare och en grupp med ”knattar” som gått en termin. Ska bli kul att få lära känna ”mina” barn!

 

Puss!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.