Boktips

Tänkte jag skulle passa på att tipsa om ännu en bok jag läste klart idag genom Storytel;
Fyren mellan haven av M. L. Stedman

Boken utspelar sig i Australien på 1920-talet och handlar om ett par som bor ensamma på en ö för att ta hand om en fyr. Paret har haft problem med att bilda familj och en dag uppenbaras en möjlighet de inte kan motstå, men möjligheten bär med sig förödande konsekvenser..
Ja, låter kanske inte något vidare på min beskrivning, det förstår jag, men som sagt så vill jag själv inte veta för mycket om en bok när jag ska läsa den så jag håller mig gärna kort om handlingen. Ni kan läsa mer om handlingen via länken längre ner.

Däremot kan jag säga att boken är väldigt bra och den har ett slut som uppbådar mycket känslor. Jag älskar sådana böcker.
När jag lyssnade på boken, speciellt i slutet, kunde jag inte låta bli att förundras över hur påverkad man blir av vems historia man följer. Skulle man följt en annan person i boken skulle känslorna vara helt annorlunda. Det är en ganska spännande reflektion om jag får säga det själv. Kan appliceras på verkligheten, och därmed kanske till och med förändra hur man ser på vissa saker. Jag skulle nog faktiskt önska att det är den effekten boken kommer att ha på mig i alla fall, skulle nog göra mig till en bättre människa.
Kan varmt rekommendera!

Boken kan ni hitta här eller på Storytel

 

(Mamma, om du läser det här så skulle nog boken passa dig också!)

 

En reaktion på “Boktips

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.