Pelargoner

Idag har jag tagit hand om mina pelargoner. De har vintervila, men behöver kärlek i små mängder ändå.

Jag har alltid tyckt att det har varit såååå otroligt tantigt när mamma och hennes vänninor eller farmor/mormor har pratat om deras blommor och gett varandra tips och råd om hur man sköter dem. Jag har insett nu att jag har blivit preciiiiis likadan! Jag ringer mamma och diskuterar pelargoner, övervintring och när mina orkidéer blommat om. Herregud.
Men jag har verkligen förstått tjusningen i att få blommor att överleva svåra tider, ta hand om dem och föröka dem. Se dem växa. Det händer ju faktiskt ganska snabbt ändå!

Jag och mina bruna fingrar. Men jag ska minsann få dem gröna en vacker dag! Jag är på god väg, alla pelargoner lever fortfarande efter halva vintervilan, de ser till och med bra ut om du frågar mig. De har lite olika utseenden för tillfället, min uppfattning är ju att de inte ska växa särskilt mycket nu under vintern utan riktigt vila, men jag vet inte. Ska bli spännande att se vilken av dessa som blir finast sen under våren (om de lever då dvs).

2015-01-10 16.08.05 2015-01-10 16.08.14

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.