Att vila sig frisk

Vaknade idag med förkylningen fortfarande kvar så tänkte att jag skulle ta det lite lugnt och vila upp mig.
Tog med mig frukosten och satte mig i soffan, satte på TVn och åt upp. Sen började det krypa i kroppen. Fokuserade på att slappna av, kurera mig. Gick dåligt.
Hade bestämt mig för att inte rida idag eftersom jag skulle vila och motverka att jag blir sjuk i veckan.

Efter en halvtimma började jag plugga lite, fixa saker som skulle fixas. Efter ett par timmar kom jag på att jag skulle ju tvätta badkaret idag, så gick upp för att göra det. Det är ju inte så jobbigt. Men så såg jag påsen med tvätt som stod i hallen, så var tvungen att springa ner och tvätta först. Och där i tvättstugan fanns massa tvätt som hade torkat, som skulle vikas och läggas in i garderoberna. Och när jag väl var uppe i garderoberna fick jag syn på blomman i fönstret på ovanvåningen, den som jag har glömt vattna i två veckor. Så det blev till att vattna blommorna. Och när jag väl vattnade blommorna fick jag se hur otroligt smutsigt det var i det ena fönstret, så då fick jag damma lite efteråt. Och när jag väl hade dammat insåg jag att då måste jag ju dammsuga för hälften av det man dammar hamnar ju på golvet. Och när jag väl dammsög så hittade jag mystiska fläckar på luckorna i köket som jag var tvungen att torka bort. Och när jag väl hade torkat bort dem såg jag att fläckarna även hade förökat sig till golvet. Så då var jag tvungen att våttorka golvet, och när jag väl hade utrustningen framme var det ju lika bra att ta alla golven.

Och när jag väl var klar med det så tänkte jag att nääää. Har jag nu ändå inte lyckats vila på över halva dagen så gör det väl ingenting om jag rider lite också. Så så fick det bli.

Blev ett pass på banan idag och Wadiah var som vanligt fantastisk. Vi körde övergångar och i slutet la vi in galoppfattningar, vilket Wadiah ääälskar. Hon fattar galopp innan jag ens registrerat att jag tänkte fatta galopp. Men hon har ju haft lite svårt för vänster galopp, men idag var det inga större problem.
Min lilla pärla.

 

Nu blir det till att kika på sammandraget från världscuphoppningen (kan ju inte titta på play längre eftersom jag har strikt begränsat internet numera) och dricka te. Och inse att jag glömde att rengöra badkaret. Det var nog något som kom emellan.

Förkylningen känns faktiskt lite bättre såhär på kvällskvisten. Det där med att vila sig frisk måste vara en myt!

 

Puss!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.