Gårdagens dramatik

Igår var det lite drama här utanför.

Jag och Wadiah gick omkull.
Jag hade egentligen inte tänkt rida igår eftersom jag hade möte på morgonen och skulle mjölka på kvällen så jag var rädd att det skulle bli för stressigt. Men så var det så himla härligt väder och vallen nedanför huset såg så himla inbjudande ut att jag bara inte kunde låta bli.
Så det blev en liten sväng på vallen, snön var ganska tung efter mildvädret så det blev lite galoppbus bara. Wadiah blev trött ganska snabbt så jag bestämde mig för att avsluta med en liten skritt fram och tillbaka på vägen. Sagt och gjort.
Precis innan jag hade tänkt vända tillbaka hem så kom det en bil. Eftersom jag var ensam med Wadiah var jag lite försiktig, även om det har gått bra med henne i trafiken när hon har haft sällskap. Så vi gick ner lite i diket, bilen körde förbi och allt var frid och fröjd.
Tills vi skulle upp på vägen igen.
Tyvärr var diket väldigt djupt, vilket inte syntes eftersom det låg så mycket snö just där. Wadiah steg ner i diket och fick typ panik när snön nådde henne upp till magen, så hon fick verkligen kämpa för att komma upp. Hon studsade och ramlade eftersom snön var så himla djup, så hon hamnade på sidan med mitt ben under sig. Det var ingen fara för mig eftersom snön gjorde att jag inte fick någon direkt vikt på mig, men jag ”stannade liksom kvar” i snön. Wadiah kom upp ändå och galopperade iväg, hem mot hagen där kompisen Walle väntade.

Jag hoppade upp med hjärtat i halsgropen när jag såg henne galoppera iväg, försökte se vart tyglarna tagit vägen. Det enda jag kunde tänka var att bara hon inte fastnar i tyglarna och går omkull i full galopp, bara hon inte fastnar…
Men det gick bra tack och lov, jag vandrade tillbaka och gick mot henne där hon stod vid hagen. Hon flåsade lite efter galoppturen men verkade ändå helt ok. Väl framme hos henne skulle jag sträcka ut handen och ta henne, då ryckte hon till så tyglarna ramlade fram. Nej, nej, nej, nej, nej… Och såklart, steg hon i tyglarna, fastnade med höger fram och fick panik igen, hoppade några gånger och försökte stegra (men huvudet satt ju liksom fast). Efter ett litet litet tag så insåg hon att hon inte kunde komma loss själv så då fick jag komma fram och hjälpa henne. Det gick trotsallt bra, men jag var rejält irriterad över att inte tyglarna hade gått sönder när hon fastnade sådär. Trodde det var bl a därför man hade utrustning i läder, så det kunde gå sönder när det behövdes.

Efter en liten promenad för att kolla så hon var okej hoppade jag upp igen och red samma väg fram och tillbaka. Och till min förvåning var hon hur cool som helst! Som om ingenting hade hänt! Så trots det som hade hänt visade hon ännu en gång vilken fantastisk häst hon är. Tur för mig. Hon verkade inte det minsta påverkad av det som hänt, vilket ju var en fantastisk lättnad.

Hemma kollade jag igenom henne och det enda jag kunde hitta var ett litet skavsår på tandköttet (bettet hade liksom hamnat snett när hon fastnade i tyglarna) och ett litet skrap på ena frambenet från där tyglarna hade fastnat. Men det var bara ytligt.
Ibland har man en jäkla tur i oturen.

Resten av kvällen (när jag gick och mjölkade) gick jag och hade väääärldens sämsta samvete, hade sånna otroliga skuldkänslor för vad som hade hänt. Och vad som hade kunnat hända. TÄNK OM HON HADE SKADAT SIG. Jag hade ju aldrig kunnat förlåta mig själv.

Idag har jag fått lite distans och kan se att vi hade en jäkla otur. Men vilken otrolig häst jag har. Jag hoppas verkligen att hon inte tappar sin tillit till mig nu, men då hade hon nog inte låtit mig hoppa upp på henne igen igår.

Här är iaf en otroligt härlig bild på oss från igår innan oturen slog till :)

2015-02-10 22.01.26

Idag jobbade jag på ridskolan igen och fick jättefint beröm av en förälder som tyckte att jag var sååå bra med barnen och sååå duktig på det jag gör. Så kul att höra! Jag som aldrig kunde ana att jag var bra på att snacka med barn. Och det trodde inte min mamma heller. En väl dold talang helt enkelt.

 

Imorgon tar jag nya tag, då blir det ridning igen och sen jobb på ridskolan.

 

Puss!

 

Kommentera