En liten uppdatering

Ja. Så här kommer alltså en liten uppdatering från Skåne. Jag har ju gått och blivit skåning verkar det som.
Tack och lov känner jag mig idag ganska lugn. Kanske har jag äntligen hunnit ikapp mig själv och landat här och landat i att utbildningen faktiskt är klar (!!!!) och livet har börjat på riktigt. Eller ja, kanske inte riktigt på riktigt, för just nu gör jag ju något lite tillfälligt så det ska väl till ett fast jobb och en riktigt fast punkt för att livet ska börja riktigt på riktigt, men nära nog är det nu!

Tyvärr inledde jag ju min insats här med att få ryggskott, vilket ju är mindre bra. Prestationerna överväldigar väl inte direkt mina arbetsgivare, men man gör så gott man kan ändå.
I helgen fick jag den stora äran att följa med på utställning, där Kullatorp hade med sig tre av sina uppfödningar, ett 6-årigt sto och två 3-åriga ungston. Det var verkligen häftigt, kan säkert vara riktigt roligt att titta på även för icke-arabfrälsta eller kanske till och med för de stackare som inte ens är hästfrälsta. Väl värt ett försök i alla fall! Riktigt roligt, och Kullatorp vann de klasser de ställde upp i -vilket ju i sig var så jävla häftigt så jag får fortfarande rysningar när jag tänker på det. Vilken första utställning va? Jag kände mig väldigt speciell, även fast jag inte hade någon som helst del i framgångarna egentligen. Men jag fick stå i mitten och ta emot folkets jubel och applåder tillsammans med team Kullatorp, så det var riktigt häftigt. Det blir helt klart flera gånger, det är jag övertygad om. Jag blev även inbjuden som VIP på utställningen, till skillnad från deltagandet på utställningen så var min VIP skylt alldeles säkert en engångsföreteelse, det kommer nog inte hända särskilt många gånger till, så det var också riktigt häftigt. En helt ny värld för en stackars bonnatös som mig ;)

IMG_2636 IMG_2637

 

Det är dock inte Kullatorps häst på bilden, det är inte min uppgift att lägga ut bilder på deras vackra hästar hullerombuller på nätet, så det låter jag bli! :)

Wadiah stortrivs här. Ja verkligen, stortrivs! Nu har hon fått komma in i storflocken, en flock på 10 fina ston som går i stora sommarhagar med mycket härligt gräs. Ja, hon är väldigt rund om magen, men jag försöker förgäves råda bot på problemet med ridturer var och varannan dag.
I början fick hon stå i en lösdrift tillsammans med en kompis, Eden, Eden och Wadiah är fortfarande bästa vänner i flocken och hänger ihop i ur och skur – så himla gulliga tillsammans! Stallarna här är så otroligt fina, det är så man nästan känner att man måste sminka sig och göra sig fin för att gå ut och mocka..

IMG_2562 IMG_2622 IMG_2574

 

Det är helt klart ett annat tänk när man jobbar här än när man har jobbat på andra ställen. Här ska allting putsas och torkas och spånet i stallgången ska krattas i mönster två gånger om dagen. Inte riktigt vad man är van vid! Först kändes det lite konstigt att lägga så mycket tid på sånna saker, men nu förstår man mer varför man gör det och då finner man faktiskt en hel del glädje i det också. Till och med så att jag, lilla fröken Kaos, skärper till sig och håller fint, dammar och putsar boxdörrar varje dag ;) Det finns en anledning att stallarna är så fina som de är, förstår man nu!

Zoega kom hit i mitten på förra veckan och protesterade högljutt de första dagarna. Nu har hon dock börjat finna sig och förstår att livet som stallhund är ganska fett ändå. Hon får följa med, kan äta i princip obegränsat med hästbajs så fort matte tittar bort, och hon blir aldrig ensam. Och hon får mycket gull av folk som går förbi. Så hon ska nog vänja sig vid livet på Kullatorp hon också!

IMG_2643

 

Igår var jag och H inne i Ystad och spanade. Det verkar vara en riktigt mysig liten stad, får nog ta mig dit på egen hand och utforska lite. Skåne överlag är en helt ny värld för mig. Här pratar folk konstigt och alla små byar har helt ologiska obegripliga namn som innehåller ett ö eller två någonstans i namnet. Men det är också väldigt mysigt, och Kullatorp är ett mycket vackert ställe där tiden på något vis verkar stå lite stilla. Som om det inte riktigt händer något utanför de omgivande lövskogarna.

Det ska nog bli bra det här.

 

Skriver mer någon annan dag, puss!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.