Måndag.

Ja, idag är det måndag! En ny vecka drar igång och jag tackar helgen för mysig avkoppling, ledighet och otrolig hetta.

Idag red jag ut på Wadiah tillsammans med H, stallchefen, just för att de senaste gångerna när jag har ridit Wadiah har hon varit extremt spänd och nästan omöjlig att få att gå fram för skänkeln – så himla trist! Och idag kände jag att det var lite nog, vi behövde få en ridtur där vi inte behövde fokusera på sånna tråkigheter och li irriterade på varandra, utan en härlig tur så att Wadiah snart snart kan komma tillbaka till den där formen hon faktiskt har haft… Just nu är hon mest härligt rund och.. trött. Otränad.
Ungefär som sin matte.

Så ridturen idag var riktigt lyckad och jag fick återigen smaka på det där hoppet – hoppet om att ha en häst som faktiskt går att rida och inte bara är spänd och tittig hela tiden. Bra start på veckan med andra ord!

Imorgon ska H träna för sin tränare, och då ska jag med och kika. Det ska bli riktigt roligt, jag tycker att det är otroligt intressant att se även när andra rider för tränare, det är nyttigt att se hästar från marken och hur små korrigeringar hos ryttaren kan ge hästen ett helt annat uttryck. Det är nog egentligen mer spännande än vad det låter! För en obotlig teoretiker som mig själv så är det något som är absolut nödvändigt för att jag själv ska kunna utveckla min egen ridning och förstå mål och sammanhang i den.

På onsdag bär det nog av till Falsterbo för att kika på när Felicia Grimmenhag har sin clinic, hon har ju köpt sig en Kullatorps häst så då måste vi dit och kika och stötta ekipaget -såklart! Ska bli väldigt roligt att få se dem tillsammans :)

I helgen jobbar jag, men nästa vecka har fler överraskningar som ligger på lut, bland annat ska jag och H ta med oss två hästar upp till sportcupen i Strängnäs tors-sön. Det ska också bli en alldeles särskild upplevelse.

 

Puss på er!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.