Älskade böcker

Jag är ju en boknörd utan dess like, det vet jag. Och säkert ni också vid det här laget. 

För tillfället har jag fått dille på att jag ska ta mig igenom de gamla engelska klassikerna. På originalspråket. Varför inte liksom? Det finns något lockande i det gamla engelska språket, något högtidligt och vackert som är svårt att få till nuförtiden kan jag känna. Det är den där känslan liksom. Som att, när man läser en replik vill man liksom höja hakan ett snäpp och lite elegant vicka på huvudet. Är jag kanske lite för nördig nu? 

Idag bar det iaf iväg, återigen, till bokgrottan i Gislaved för att köpa på mig lite begagnade böcker. Kom hem med 5 nyförvärv, som jag knappt kan vänta med att börja läsa. För tillfället har jag dock näsan i min favorit -Pride and Prejudice av Jane Austen. Så de andra får visst vänta några dagar till. 

  

 

Puss! 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.