Helgens bravader

Den här helgen har faktiskt varit riktigt riktigt bra måste jag erkänna!
Inledde den med besök av E&I med lille L i fredagskväll. Blev massa god mat och rödvin. Mamma var ansvarig för rödvinet vilket resulterade i stora rejäla doser åt oss alla, förutom för lilla L då såklart.

Framåt lördagsförmiddagen sedan kom O hit och vi red ut en runda med hästarna. Den här gången var Ali lite stel i bakvagnen i början, så jag coached O till att rida fram honom och få honom att länga på stegen lite, använda ryggen lite extra så att han verkligen stretchade ut sina fina små bakben. Det var kul att coacha, men nog lite jobbigt både för O och Ali tror jag. Wadiah red jag på bettlöst för första gången (som jag skrev i föregående inlägg -jag vet), vilket gick som en dans efter hon (och jag) hade vant oss vid det.

På kvällen bar det av till Bredaryd eftersom jag blivit medbjuden på lite födelsedagshäng i Värnamo med J&A och deras vänner. Var riktigt roligt att få träffa nytt folk och även några gamla godingar som man inte sett på hundra år nästan. En av fördelarna med att komma hem efter att ha bott på annan ort några år måste vara att få ”lära känna” sina gamla kompisar på nytt. Det kan jag verkligen rekommendera, det är så himla roligt. Man vet liksom redan att man tycker om personen, men får reda på nya spännande saker hela tiden. Kvällen mynnade ut i en liten utgång på Harrys i Vmo och sedan sov jag hemma hos J&A i Bredaryd. Inte utan att man blir lite förvånad ändå över hur många dryga människor man stöter på ute på krogen också. Kanske ser jag speciellt mottaglig ut för dryga människor? En kille i baren ville bjuda mig på en begagnad drink, efter att jag nekat och frågat hur mycket rohypnol han droppat i den, skrattade han till och trugade ännu mer på att jag skulle ta den. Hans egen drink var nästan slut, men han själv valde att köpa en ny öl till sig själv istället för att smaka på drinken, som han gärna ville ge bort till mig. Inte alls misstänkt.

 

Innan jag begav mig hemifrån försökte jag mig på en ny sesion för att ta selfies. Jag måste verkligen bli bättre på det. Det brukar, och så även denna gången, alltid mynna ut i bilder som denna;

Söndagen var lugn, med jakt i byn med omnejd så ridningen blev vilande. Jag och mamma hann dock iväg en tur till julmarknaden på Stora Segerstad, vilket var mycket trevligt. I vanlig ordning blev det som fick följa med hem endast sådant som var ätbart, dvs. glögg, ostar, rökt fisk, bröd, korvar, salami, mera glögg, mandel, godis och lite potatis. Det sken i ögonen på mamma när hon diskuterade potatissorter med den gamla mannen som sålde dem. Han hade 380 olika sorters potatis hemma och jag kunde känna mammas iver på de 3 meters avstånd jag höll när hon ivrigt diskuterade med och viftade hit och dit mot mannen och hans potatis. Men hon är fin min mamma, det kan man inte säga annat än.

Idag är det lugnt, har varit ute på morgonpromenad med Zoega och ska snart bege mig ut i regnet igen. Hästar som ska motioneras. Ibland önskar man faktiskt att man hade tagit ut deras vintervila lite i förskott, i alla fall dagar som den här då det är grått grått och regnigt.

 

Puss!

Kommentera