Det där med att ta selfies med djur…

Är absolut inte det lättaste! Men försöka måste man alltid göra!

IMG_0210 IMG_0195IMG_0213

Har precis varit ute och lagt på hästarna täckena som har hängt inne i pannrummet och torkat under dagen. Antagligen blir det väl regn ikväll/inatt/imorgon bitti och då är det skönt att veta att de har regnkläder på sig. Men det hade klart varit skönt med varsitt sett regnkappor till åt dem så att det alltid finns ett torrt ombyte, iaf om denna vintern blir lika blöt som förra.

Tanken slog mig återigen när jag tog in dem i lösdriften och stängde för öppningen för att ta på dem täckena, att herregud vad skönt det är att äntligen kunna erbjuda sina ögonstenar att ha dem på det här sättet. Alltid möjlighet till rörelse, naturliga beteenden, födosök, sociala beteenden, allt! Det är så skönt för hjärtat. Och efter att de varit inne under tak i bara några minuter så är det detta man ser;

IMG_0191

En häst som vill ut och vandra igen. Hästarna VILL INTE STÅ INNE I EN LITEN PYTTEBOX. DE VILL INTE DET. Och ni som fortfarande lever med tankarna om att ”jooo MINA hästar VILL minsann in i stallet på eftermiddagen, de står och gnäggar och hänger vid insläppet när det börjar bli mörkt!”, till er vill jag bara säga att det är inte så konstigt! För vad får era hästar när de kommer in? Mat kanske? Och har de dessutom stått hela dagen i en lerig liten fyrkantig hage utan mat så hade jag också velat komma in och äta om jag var en häst som naturligt äter ungefär 18 timmar om dygnet! Inget konstigt alltså.
MEN, om det inte hade funnits någon mat därinne då? Hade din häst fortfarande stått och hängt vid insläppet när det börjar mörkna? För att det är skönare att stå inne på begränsad yta med begränsad möjlighet till social aktivitet? Nej, jag skulle faktiskt inte tro det.

Så – det är så jävla skönt att kunna erbjuda sina hästar det absolut bästa. Och tillbaka får man så himla mycket. Snälla, harmoniska, lugna hästar som är tillfreds med livet. Och som dessutom går att stängsla in med en halvtaskig tråd utan ström eftersom de ändå inte vill vara någon annanstans.

Sen var och J här idag och red Ali en sväng. Det är så roligt att få besök och så roligt när folk vill hjälpa mig att rida prins Ali. Han är ju en riktig gentleman, det måste faktiskt erkännas.

IMG_0187

Det blev kanske ingen superbra bild, Ali ville inte riktigt ställa upp på foton idag..
Wadiah reds på bettlöst även idag och hon verkar ha fattat det där med att hon har lite friare tyglar när hon inte har något bett i munnen, både en och två gånger blev det någon liten backutspark i galoppen. Imorgon kanske hon får ridas på bett igen, så hon inte helt tappar fokus.

Imorgon förmiddag kommer O hit och hjälper mig med Ali, helt perfekt! Hoppas bara vi hinner undan regnet också så är jag nöjd.

 

Puss!

Kommentera