Frost

Idag har det varit riktigt kallt i lilla Ugglebo, det låg ett tunt lager is över sjön som utgör Ugglebos centrum och vattenkaret hade frusit i hästarnas hage på morgonen. Dags att införskaffa sig en thermobar snart så att vattnet slipper frysa i vinter. Men än så länge får de klara sig med den eluppvärmda vattenkoppen. Den är inte fy skam den heller.

Min dag började som vanligt med en morgonpromenad med lilla Z.
Man kan inte säga annat än att världen är vacker i frost.

IMG_0230

Synd bara att man måste ha så mycket kläder på sig när det är kallt. Förut kände jag mig relativt smidig på morgonpromenaderna, nu känner jag mig mer som en liten… boll typ.

Efter promenaden blev det frukost och sen hjälpte jag mamma lite med julfix. Tänk att det snart är jul. Hjälp.
Fastän, är det inte lite konstigt hur vi VARJE ÅR förundras över hur snabbt det har gått och ”tänk att det redan är jul!”? Borde vi inte lära oss snart att varje år går precis just så snabbt?

Sen bestämde jag med grannbonden att det var dags att slänga ut en bal hösilage till de små pållarna, när det blir kallt såhär så är det skönt om de har att äta på natten. Tänk så glad jag blev när han erbjöd mig en foderhäck också, stort tack för den! Kommer göra stor skillnad i vinterhagen. Tänk hur lätt det är att göra en hästtjej glad.
Hästarna var något skeptiska till det konstiga som landat mitt i hagen, speciellt fegisen Wadiah. Men efter några frustanden och pustanden och små race runt den konstiga prylen vågade hon sig sakteligen fram och nosa, och oj så lycklig hon vart sen. Hon har inte lämnat foderhäcken än.

IMG_0231    IMG_0256   IMG_0243   IMG_0251   IMG_0250  IMG_0255

Hann också med en tur till morfar och putsa lite fönster innan mörkret lade sig. Hann inte med riktigt alla så får väl bli en tur dit imorgon också.

 

Puss!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.