Den perfekta mannen.

Snubblade förut över en av alla mina hundratals anteckningsblock från perioden där jag kände mig tvungen att skriva ner alla mina tankar på papper. Det var en upplevelse. Skrattade högt när jag kom till listan för ”den perfekta mannen”. Där var säkert trettio punkter och jag märkte hur jag har fyllt på och fyllt på allt eftersom. Det fick mig att tänka på samma lista i dagens läge. Den är allt mindre komplicerad. Bara fyra punkter egentligen;

1. Han ska vara vettig

2. Han BÖR se iaf ”okej” ut (märk väl att jag absolut aldrig skulle slänga mig med ord som typ snygg eller attraktiv, det skulle utesluta många värdefulla människor)

3. Han ska inte vara Sverigedemokrat. I allra värsta fall kan jag tänka mig en sverigedemokrat som inte vet bättre/blivit tvingad men är villig att ändra på sig. Och det jävligt snabbt.

4. Han bör inte vara upptagen. Orkar inte med något drama.

Är det då inte ganska lustigt hur jag då, när jag hade över trettio kriterier för den perfekta mannen, kände mig mer hoppfull att få träffa honom än vad jag gör idag när jag endast har fyra, ytterst vida och förlåtande, kriterier för den perfekta mannen?

Jag har liksom dragit ner på kraven så pass att han inte längre ens behöver vara perfekt för att få vara den perfekta mannen. Livet har en förmåga att spela en småtaskiga spratt ibland.

Jag känner mig egentligen inte alls särskilt stressad över att ”hitta någon att dela mitt liv med” eller att ”sluta vara ensam”. Nej, jag har det faktiskt ganska bra som jag har det, det tycker jag faktiskt. Det är väl snarare (med risk för att jag halshugger mig själv lite nu) bristen på kandidater som gör att jag blir orolig för framtiden. I framtiden, när jag helt plötsligt vaknar upp och inte alls vill ha det så som jag har det nu. När jag inte längre vill vara ensam och när jag vill ha någon att dela allt med. Vad gör jag då?

Jag säger inte att det inte finns någon, jag säger bara att det finns oroväckande få. Å andra sidan krävs det väl egentligen bara en.

Det var torsdagstankar det!

Puss!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.