Lite märkligt

Idag hände det något lite märkligt. När jag var på ridbanan med W, hade precis börjat rida, så står det helt plötsligt en tjej bredvid ridbanan och tittar på oss. Hon hade röd Kingslandjacka så jag tänkte att hon kanske var medryttare till någon av de andra hästarna i stallet och ville hälsa eller något så jag stannade till när jag kommit fram till henne. Hon började prata med väldans fart. Men hon var ingen medryttare, nej. Hon var bara en dansk pie som var i Sverige några dagar och hade sett oss när hon var ute och gick. Hon pratade på och frågade om hon fick prova att rida lite. Hon studsade upp på Ws rygg och red några varv, överlycklig. Första gången hon red ett arabiskt fullblod sa hon. Hon var förundrad över att W var så lugn, hon trodde att araber var väldigt stirriga och hetlevrade.
Nej nej, sa jag och skrockade, hon är alltid så här lugn och snäll.
Jag försäkrade henne om att det var sanningen. Hon bor i Danmark så hon kommer aldrig få veta hur det egentligen ligger till.

Hon berättade att hon hade en islandshäst hemma och ville att jag skulle komma dit och hälsa på henne och rida lite. Hon la till mig på facebook så jag verkligen skulle höra av mig om jag bestämde mig för att åka dit. Schysst grej egentligen.

Med världens största leende tittade hon mig rakt in i ögonen och sa att jag hade gjort hennes dag, sen gick hon iväg med lätta glada steg.

 

Egentligen inget konstigt, men sånt händer ju aldrig i Sverige, eller?

 

img_3077

 

Puss!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.